Här hittar du de olika produkter som vi säljer. Vi står för att djuren är födda, uppfödda, slaktade, styckade och hängmörade i Småland. Allt du som kund behöver göra är att njuta av kvalitén.
Nedan beskriver vi tre enkla för steg hur du beställer närdpoducerat nötkött av oss.
Bestäm dig för vilken/vilka av våra tre olika produkter du vill beställa denna gången.
Kontakta oss och ange vad du vill köpa. Då ger vi dig ett datum när nästa leverans kommer, och vi bokar in din beställning.
När leveransdagen när kommen så kan du hämta ditt kött i Tångshult, Gårdsby, där vi har utlämning.
Enklare än såhär blir det inte - 5kg nötfärs. Märkt och vakumförpackat i 1 kilos förpackningar för bästa hållbarhet. Köttet hängamöras i 14 dagar styckas och mals därefter. Denna färslåda ger dig som kund oändliga möjligheter till vad du vill använda köttet till. Köttfärsås, biffar eller varför inte fantastiska grillade hamburgare?
En blandning av fina benfria styckdetaljer och nötfärs. Alla detaljer är hängmörade i minst 14 dagar och styckas därefter. Självklart märks köttet, och vakumförpackas för bästa hållbarhet. Innehåller 3kg nötfärs och resterande ca 7 kilo är en blandning av olika styckdetaljer såsom rostbiff, fransyska, innanlår, ytterlår och entrecoté. Lägg i frysen eller njut av köttet på en gång vid leverans.
Styckbitar av oxfile som är hängmörade i ca 14 dagar. Är vakumförpackade om ca 600g. Måste upplevas!
Om du vill hålla dig uppdaterad om när nästa leverans med närproducerat nötkött kommer så kan du anmäla sig till vårat nyhetsbrev.
Klicka på "Anmäl dig här" och skriv Nyhetsbrev i "Meddelandet"
Om du har beställt kött så hämtar du ut det på angivet utlämningsdatum, i Tångshult, Gårdsby strax norr om Växjö.
Adress: Gårdsby Tångshult, 355 92 Växjö
Tryck på knappen till höger för att få veta mer om varför du ska köpa just
svenskt nötkött.
Vi har en sund och bra uppfödning av djur till nötköttsproduktion i Sverige. Kor, kvigor och stutar går ute på bete under sommar halvåret. Det ger oss öppna landskap och en rik biologisk mångfald. De betande djuren är fantastiska på att omvandla gräs till kött och de ger värdefull gödsel till odling av livsmedel och foder.
I Sverige föder vi upp djuren med respekt för deras naturliga beteende och vi är världsledande i förebyggande djurhälsoarbete. Det ger oss friska djur som inte behöver antibiotika och det ger oss salmonellafria livsmedel.
Svensk nötköttsproduktion skapar arbetstillfällen på landsbygden – inte enbart inom uppfödningen utan även inom förädling och turism. Genom att välja svenskt nötkött utvecklas den svenska landsbygden. Dessutom får vi njuta att ett mycket gott och näringsrikt kött!
Det är skillnad på kött och kött
Svensk köttproduktion är bland de bästa i världen sett ur klimat synpunkt. Anledningarna är bland annat en hög effektivitet när vi odlar foder, att vi är proffs på friska djur med god tillväxt, och att vårt land erbjuder stora ytor och ett klimat som på flera håll endast lämpar sig väl för att odla gräs. En mycket positiv effekt som sällan nämns med betesmarker är också den stora mängd koldioxid som binds inne i dessa.
Köttproduktion som bidrar till regnskogsskövling och köttproduktion som bidrar till biologisk mångfald är två helt olika saker. Om debatten ensidigt fokuserar på en konsumtionsminskning finns risken att det mest hållbara köttet väljs bort på grund av okunskap.
Källa:
Korta fakta om svensk nötköttsproduktion, LRF 2016